Sunday, March 27, 2011

Aktiviti di kala weekend~

video

Jom tengok artis ni menyanyi. bes kot!

Salam you all.

This entry aku nak cite pasal weekend aku yang happening. Last saturday aku ade meeting reunion kat PakLi sec 18. Kitorang celebrate besday syahrel sekali. Happy besday abe syah! May ALLAH bless you always. After meeting, aku, roy, anis, and syarel pegi melalak kat karoke.


Video atas tuu artis kot nyanyi. Artis sekolah zaman we all la. Teeeheee. Sedap kan suare dorang. That tyme aku tengah sakit tekak. So, sore aku macam hareeeemmm sikit laaa. Sumbang nak mampos. Haahaaaahaaa. Dah la sakit tekak, aku plak nyanyi lebih-lebih. Haahaaa~ Hilang stress aku. Next tyme nak karok lagi. Korang memang the best laa!!!


Last but not least. terimalah.. Buat anda semua.

.
.
.


video

maaf kalau agak sumbang. mic macam hareemmm. bukan suare aku tak sedap, tapi mic ni mmg tak best lgsg. cacat suare aku tawu ngak !!


Ok. bai ! :)

Wednesday, March 23, 2011

Entry ini khas untuk kaum Hawa !!!

Salam korang..

Entry kali ni aku nak korang put yourself in these situation. First, Seorang wanita yang kecewa pabila kekasih hati nya dirampas orang lain. Second, Seorang wanita yang fall in love dengan kekasih orang lain and that guy pon have a same feeling. Means, you all love each other.


Ok. Sekarang ni aku nak cakap pasal situasi yang pertama. That is women disappointed and really hurting when other people grab her boyfie. Cube korang bayang kan bile diri korang merasai situasi macam ni? Pe yang korang rase? For sure la korang rase sedih giler babeng kan and rase macam encik boyfie tuuu terlalu mencari kesempurnaan sehinggakan lupekan kebaikan yang you all dah buat. Lagi-lagi bile awek baru dye tuu lagi cun dari korang kan. Fuhhhhh. Kalo aku la ade kat tempat dorang, aku rase macam nak pegi lempang laju-laju budak 2 orang yang vongoksss. Deymmmm giler. Aku penah rase bende macam ni. Thats why aku kesian gile-gile dekat perempuan-perempuan yang ditinggalkan sebab encik boyfie ade orang lain. So, girl! sesape yang merampas lelaki orang tuuu, korang pikiaq dulu before betindak. Pikir la perasaan si girlfrend tuuu. Kite sama-sama perempuan kan. What goes around comes around. Kau rampas boyprend orang, Orang lain pulak akak rampas kau punya satu hari nanti.


Then, situasi kedua pasal wanita yang fall in love wif encik hati orang lain. Bayangkan diri korang ni tengah ter falling in love dengan kekasih hati orang lain. At the ame time, that guy pon da mula fall in love wif you. Then korang pon berscandel. Bukan couple la..SCANDAL okeyh! Sebab lelaki tuu tak clash dengan girlfrend dye lagi. Kalau diri korang merasai bende ni, ape yang korang akan buat?? Whether you want to let him go or still want to grab him from his gf? Its complicated haaa? Situasi macam ni aku tak penah lalui lagi. For me, I will choose to let him go. Sebab nye, tak elok kot kite rampas hak orang. Kang kene batang hidung sendiri camane? Baru laa nak nyesal kan.


Hurmmmm. I try to put myself in their shoes. Aku rase, tak baik oooo pakai rampas-rampas hak orang lain. Kita hidup ni tak selalu indah. Kau rase kau da dapat pe yang kau nak, kau boleh happy? I dont think so. Your happiness may be for temporary sebab hukum karma. kau rampas orang punya, orang lain rampas kau punye. Ade paham?


One more thing, Dont disturb orang yang bercouple ni laaaa. Kalau korang nak kawan je takpe la. Jangan sesekali berniat nak rampas kekasih hati orang ye. Dugaan bile couple dengan orang hensem/cantek is ade je orang lain nak disturb hubungan mereka. Kesian kaaan. Mentang-mentang laaa dorang awesome, kau jeles kan? Fuhhhh. Susah jugak kan couple dengan orang yang awesome ni. Mujur laaaa encik hati saye tuu comot. Baahaahaaaa. Tapi, zaman sekarang ni, perempuan kalau dah gatal, tak pikiaq ensem ke tak, dia tetap nak merampas sebab $$$$$. Harap-harap, hati orang-orang macam ni terbuka untuk berubah laa. Kembalilah ke pangkal jalan ye :)


Ok la. Till then. Have a nice day readers.

Bai bai :)

Friday, March 18, 2011

Alhamdulillah.

Salam korang..

hari ni mood aku happy giler. Aku sangat bersyukur sebab ALLAH makbulkan doa aku. Entry kali ni aku nak wat ringkas-ringkas saje. nak tawu tak kenape aku happy??

Sebab nyerrr..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

teeettttttt. Tunggu mase yang sesuai aku akan cerita ye. Sekarang ni masih terlalu awal untuk berkate-kate. korang doakan kebahagiaan aku ni kekal ke akhir hayat aku ye. :)

bai bai. have a nice weekend darl!

Tuesday, March 15, 2011

Ye, Aku Single :)

Salam readers yang disayangi lagi dihormati.

Entry kali ini aku nak buat press conference yang aku ni memang single. Bahahahahahaha. Bajet macam cun sangat kan. Actually aku just nak bagitawu kepade manusia-manusia yang tak percaye aku ni memang single. Tolong lah percaye!! Hahahahaaaaa.

Sebenarnye, dah 6 month aku single. Aku suke sangat dengan life single ni. Aku boleh kawan dengan semua orang tanpe konkongan. Aku bebas keluar dengan sesape pon. Ini tak bermaksud aku player okeyh! Aku tak penah main kan perasaan sesape. Aku kawan dengan semua orang, tapi belum jumpe yang spesel.

Zaman single ni best jugak taw. Aku boleh jimat duit, jimat mase, tak de la nak gaduh-gaduh tiap-tiap hari, tak ade rase cemburu. For me, lagi banyak advantages compare dengan disadvantages. kalau korang tak pecaye, cube la single! Heheheheheeee~

mungkin semua yang terjadi ade hikmah nye. Bile aku pikir balik, kenape hukum islam menyatakan bahawe couple itu haram. Couple ade lah punca utama kepade kemaksiatan. Aku bukan nak cakap diri aku ni baik, tapi memang bende ni sahih pon. Sebab couple la, ramai yang dah terlanjur. Bagi dorang, cinta itu buta kan? Bagi aku, cinta yang hakiki ade lah berlandaskan akal dan iman. Mencintai seseorang kerana Allah.

Ecehhh. Dah macam ustazah la pulop. Aku just nak share je dengan korang tentang pendapat aku. Aku berkate macam ni bukan sebab tak de orang nak kat aku or sebab kan aku ni tak couple. Bukan bukan bukan okeyh! Aku cakap melaui my observation and experience. Tak semua orang yang couple macam ni. But, majority nye sudah melakukan maksiat kan. So, bile aku pikir balik, adelah lebih baik aku berkawan dengan semua orang. Sebab kite boleh menjage hati semua pihak :)

Buat mase sekarang aku tak pikir nak ade serius r/ship dengan sape-sape. Sebab nye aku tak jumpe lagi yang serasi. Aku mampu berusaha menjadi lebih baik supaye mendapat kan yang terbaik. And aku hanye bertawakal. Jodoh kita ditangan allah. Sayang mane pon kite dekat seseorang, kalau dye bukan jodoh kite, tetap tak kan bersama jugak. So, mari lah kite berdoa supaye mendapat jodoh yang baik and boleh membawa kita ke syurga.

aku nak share dengan korang tentang kata-kata dari DR FAZILLAH KAMSAH.

.
.
.
.
.
.
.

Jika kamu memacing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu. Janganlah sesakali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu sahaja. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitu juga, Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mula MENYAYANGI kamu, hendaklah kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkan begitu sahaja. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia masih mengingatimu.

Jika kamu menadah air biarlah berpada, Janganlah terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ianya begitu teguh. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sesekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya, ia dibuang. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat diguna kan lagi.

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya. Jangan terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa. Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, sukar bagimu untuk menerimanya dan memaafkannya. Akhirnya, kamu kecewa dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya, boleh jadi hubungan kamu akan TERUS ke akhirnya.

Jika kamu memiliki sepinggan nasi, yang pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan, Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah cuba mencari makanan yang lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. kamu akan menyesal.

Begitu juga kamu bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU, MENGASIHIMU. Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKAN dengan yang lain? Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga akan MENYESAL.

P/S: for those yang tengah hangat becinta tuuu, janganlah terlalu mengagung-agungkan kekasih kamu. Sebab yang kat atas tuu lagi agong iaitu ALLAH s.w.t. Cintailah Allah sepenuh hati jika kite mahu ALLAH and ppl around us love us. Renung-renungkan :)


sampai disini sahaja tazkirah aku. Kalau aku rase nak bagi tazkirah lain, next tyme aku post. Salam :)